Benvenuto a Dordrecht< Terug

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Ontdek Dordrecht op Italiaanse wijze. Dordrecht voelt een beetje als Venetië. Ontdek zélf op Italiaanse wijze deze heerlijke oude stad aan het water.

Het dagarrangement 'Benvenuto a Dordrecht' kost € 34,95 p.p. 

Inhoud arrangement:
Piacere Italiano
De dag begin je met een echte espresso of cappuccino met een kleine biscotino bij Piacere Italiano.
Wanneer je hier binnenloopt komt de heerlijke geur van verse basilicum je tegemoet en zie je hoe de twee broers Rino en Vincenzo uit de streek Puglia, gelegen in het zuidoosten van Italië, de lekkerste streekproducten bereiden. Voordat je dit leuke adresje verlaat krijg je een tasje mee met een heerlijke authentieke Italiaanse lunch voor later op de dag.

Na de koffie maak je aan de hand van een boekje een mooie wandeling door de oude straatjes van Hollands oudste stad. Onderweg kun je genieten van je Italiaanse lunch.

Imbarcazione Barone
Ter hoogte van de Grote Kerk ligt de Fraternità op je te wachten voor een mooie rondvaart door de kleine, oude havens van de stad. De Italiaanse schippers Elio en Sirio van Imbarcazione Barone maken de Italiaanse belevenis in Dordrecht compleet.
Bij minder dan 4 personen wordt de rondvaart verzorgd door rondvaartboot De Dordtevaar. Je ontvangt hiervoor een korting van € 7,00 op de arrangementsprijs.

Strada del Vino
De dag wordt afgesloten met een heerlijke pizza of pasta bij Strado del Vino. Dit restaurant, gelegen in de historische wijnstraat, heeft een speciale menukaart gemaakt voor dit arrangement waarin 6 verschillende pizza's uit de traditionele steenoven en 4 pasta's in de prijs van dit arrangement zijn inbegrepen. En voor een toeslag van slechts enkele euro's heb je een uitgebreide keuze uit 13 pizza's en 6 pasta's. Het restaurant is vanaf 17:00 uur geopend.

Onze tips bij dit arrangement:

Dordrechts Museum
Aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw werd Dordrecht nog weleens betiteld als het Venetië van het Noorden. Veel kunstenaars vonden hun weg naar de stad aan het water zoals de beroemde impressionisten als Eugène Boudin, William Turner en Max Liebermann. Ze lieten zich hier inspireren door dat typische Hollandse licht, dat in Dordrecht nóg mooier tot zijn recht kwam dan waar dan ook, de unieke weerkaatsing van zonlicht op water en het schilderachtige karakter van de stad. Veel van deze schilderijen, zoals het Gezicht op Dordrecht van Jan van Goyen, zijn te zien in het Dordrechts Museum. Dit arrangement is uit te breiden met een bezoek aan dit museum.
Meerprijs: € 12,00 p.p.

Bezoek ook de Italiaanse ijssalon Il Giardino Gelato aan de Groenmarkt waar op ambachtelijke wijze en volgens Italiaanse receptuur heerlijk ijs wordt gemaakt. Of geniet van een lekkere Italiaanse kop koffie in de binnentuin.
Ook een bezoekje aan de Vriesestaete in de Vriesestraat mag niet ontbreken. Naast een bakkerij vind je hier vele Italiaanse delicatessen.

Dit arrangement is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen via de VVV-webshop.

Openingsdata en tijden

Datum vanaf
zondag 1 apr 2018
Datum t/m
woensdag 31 okt 2018

dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 18:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
10:00 - 17:00

Let op! niet mogelijk op zondag en maandag. Reserveren noodzakelijk.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 34.95

Meerprijs Dordrechts Museum € 12,- p.p.

Overige informatie

Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden
Contant
PIN
Zien, Doen & Beleven
Kaartverkoop
Kaartverkoop via VVV
  • print

Locatie op kaart

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland-Zuid
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

E-mail:
info@vvvzhz.nl


Website
Bezoek site
webshop

Downloads
Dagarrangementen Dordrecht 2018-1
Dagarrangementen Dordrecht 2018-2
Content VVV Idee