Zilverstad Schoonhoven

Schoonhoven zilverstadAan de brede rivier de Lek ligt een kleine stad met een heldhaftig verleden: Schoonhoven. Het stadje is vooral bekend om zijn zilverindustrie en het werk van ambachtelijke goud- en zilversmeden. Het kleinschalige karakter van de stad, met een eeuwenoud stratenpatroon, havens en singels, monumenten en zilverwerkplaatsen vraagt om een ontdekkingstocht te voet. Langs de rivier, buiten de Veerpoort, kun je in de schaduw van hoge bomen genieten van het gezicht op de levendige rivier.

Stad met een zilveren randje
Breng eerst een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum, waar ook het VVV agentschap gevestigd is. Maak een wandeling langs de Oude Singel en de Haven, loop binnen bij een van de vele zilver- en sieradenwinkels of zoek het groen langs de randen van de stad op in het Springerpark.
Van marktplaats en versterkte vestingstad ontwikkelde Schoonhoven zich vooral in de negentiende eeuw tot een nijvere zilverstad. Het was ook de eeuw waarin de omwalling met bastions grotendeels werd gesloopt. Maar het zilver bleef: Schoonhoven is nog altijd een stad met een zilveren randje!

Meer informatie: www.vvvschoonhoven.nl

  • print