Wandelroutenetwerk

woensdag 31 mei 2017

In de regio Zuid-Holland Zuid ligt het netwerk in de Drechtsteden, Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. 

Drechtsteden
Het netwerk is maar liefst 190 km lang en ontsluit vele mooie paden en iconische plekjes in deze regio. Naast de drie hoogtepunten Biesbosch, Kinderdijk en de historische binnenstad van Dordrecht, kun je vooral genieten van het water (vanaf dijken en vanaf de Waterbus) en de polders.
De digitale wandelrouteplanner van de Drechtsteden beschikbaar op zuidholland.wandelen123.nl.

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden
Met de knooppunten van het wandelroutenetwerk is het uitzetten van je wandeling wel héél eenvoudig. Je ontdekt plekjes en paden die je nog niet kende, vlak om de hoek en verderop! Met bijna 600 kilometer aan wandelroutes stippel je ook makkelijk een meerdaagse tocht uit. Het netwerk bestaat uit ruim 570 kilometer wandelroutes, 400 routepalen en ruim 60 informatiepanelen. Routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Kijk voor meer informatie over dit deel van het wandelroutenetwerk op www.wandelenindepolder.nl

Wandelkaart
Van beide regio's is een aparte wandelkaart verkrijgbaar. De wandelkaart Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is nieuw verschenen (voorjaar 2017), schaal 1:27.500, € 7,95 verkrijgbaar bij VVV en in de VVV-webshop.
Actie: gratis Drechtsteden wandelkaart bij aankoop wandelkaart Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Wandelapp
Je kunt de routes ook volgen via de gratis wandelapp van Wandelnet. Download de Wandelen123 App en stippel je wandelingen uit door grote delen van Nederland.

  • print

VVV Idee

Kunstrondje

Liefhebber van kunst, boeken of antiek? Verzamelaar van curiosa? In Dordrecht kun je een rondje maken langs de vele kunsthandels, galeries, antiek- en curiosazaken en antiquariaten.

Lees meer

Dordrecht, bijzonder dichtbij

Ontdek de oudste stad van Holland. Laat je verrassen door al het moois dat Dordrecht te bieden heeft en bekijk de prachtige video's en foto's.

Lees meer

Content VVV Idee