Opening wandelroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

maandag 27 mrt 2017

Gedeputeerde Han Weber, burgemeester Giessenlanden Werner ten Kate en heemraad Arie Bassa openen vrijdagmiddag 31 maart het wandelroutenetwerk van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Het netwerk bestaat uit ruim 570 kilometer wandelroutes, 400 routepalen en ruim 60 informatiepanelen.

Door bestaande wandelroutes met elkaar te verbinden, vergeten paden in ere te herstellen, loopbruggetjes te plaatsen en overstapjes te herstellen is de kwaliteit van het wandelnetwerk in de regio vergroot. Het wandelroutenetwerk werkt, net als het fietsknooppuntennetwerk, volgens het ‘knooppuntensysteem’. Al lopend, via een digitale routeplanner of een app kunnen inwoners en wandelaars van buitenaf hun eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Het onderwerp recreatie is met de realisatie van het netwerk weer wat steviger op de kaart van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden komen te staan. Meer informatie over het wandelroutewerk is te vinden op www.wandelenindepolder.nl.

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk is mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het is aangelegd door de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in samenwerking met de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik, het Waterschap Rivierenland, de wandelorganisaties Stichting TeVoet en WandelNet, Natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker en circa 30 enthousiaste vrijwilligers.

De routekaart is voor € 7,95 verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en VVV Gorinchem. 
Actie: gratis Drechtsteden wandelkaart bij aankoop wandelkaart Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

  • print

VVV Idee

Benvenuto a Dordrecht

Deze zomer voelt Dordrecht een beetje als Venetië. Ontdek nu zélf op Italiaanse wijze deze heerlijke oude stad aan het water.

Lees meer

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

Content VVV Idee