Waterbus start met extra avondvaarten

woensdag 16 nov 2016

Waterbus gaat in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden en Dordrecht Marketing vanaf 1 december 2016 starten met extra avondvaarten. Deze extra afvaarten in de avonduren gelden op lijn 21 tussen Zwijndrecht Veerplein en Dordrecht Hooikade en op lijn 22 tussen Papendrecht Veerdam en Dordrecht Merwekade.

De avondvaarten zijn een uitbreiding op de huidige dienstregeling van lijn 21 en 22. De proefperiode van deze extra afvaarten is van 1 december 2016 t/m 30 juni 2017.  Tijdens deze periode kunnen Waterbus reizigers op donderdag, vrijdag én zaterdag op lijn 21 en 22 tot maar liefst 01:00 uur ’s nachts gebruik maken van deze extra Waterbus afvaarten. Hierdoor krijgen bezoekers de mogelijkheid om langer te genieten van het rijke culturele uitgaansleven, te winkelen of uit te gaan in de Drechtsteden. 

Aanleiding van deze proef in de avonduren is een verzoek van een inwoner vanuit de gemeente Papendrecht. De PvdA pakte dit verzoek op en organiseerde vervolgens een debat aan boord van de Waterbus met betrokken overheden en ondernemers. Snel werd duidelijk dat het idee voor een avondboot op brede steun kon rekenen van inwoners en ondernemers die o.a. voorstelden combinatiearrangementen te gaan realiseren.  Met de proef wordt een betere bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer binnen de Drechtsteden in de avonduren gerealiseerd.

www.waterbus.nl

  • print

VVV Idee

Beklim de toren voor een prachtig uitzicht

Als je de 275 treden van de toren van de Grote Kerk beklimt, word je beloond met een prachtig uitzicht over de historische binnenstad van Dordrecht en de omliggende rivieren en polders.

Lees meer

Het Hof van Nederland

Een nieuw en spannend museum, waarmee elke gast een bezoek aan Dordrecht zou moeten starten.

Lees meer

Content VVV Idee