Oud-Hollands Dordrecht< Terug

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Met het VVV-dagarrangement Oudhollands Dordrecht maak je een mooie stadswandeling door Hollands oudste stad, geniet je van koffie met een appelpunt of poffertjes bij Vissers Poffertjes, onderbreek je de wandeling voor een heerlijke lunch In de Vergulde Lampet en bezoek je museum Huis van Gijn. De dag sluit je af met een afternoon tea van Coffeelicious in de statige voormalige partriciërswoning (met de pink omhoog!).

Koffie met appeltaart of poffertjes
Start de dag met een kopje koffie en poffertjes welke op ambachtelijke wijze worden bereid in de authentieke Poffertjessalon Vissers, er kan ook gekozen worden voor vers gebakken appeltaart volgens grootmoeders recept.

Stadswandeling
Maak vervolgens een mooie stadswandeling door Hollands oudste stad langs de vele Hollandse huisjes met de orginele trapgeveltjes. Wandel via de hofjes en alle andere bezienswaardigheden, zoals Hof van Nederland en de Hollandse Meesters in het Dordrechts Museum, naar het Groothoofd waar de drie rivieren samen komen en waar vroeger ambacht en handel werd bedreven voor de Hollandse welvaart.

Lunch

Met dit arrangement kun je lunchen in In de Vergulde Lampet, een gezellig klein restaurantje in een historisch pand. Op verschillende punten kun je van de stadswandelroute afwijken om naar het restaurant te lopen.
De Vergulde Lampet serveert een Twaalfuurtje: een boterham met naar keuze ham, kaas of spiegelei, een boterham met kroket en eenmaal koffie, thee of frisdrank.

Bezoek Huis van Gijn

Uit grootmoederstijd! Bezoek het statige pand waarin museum Huis van Gijn gevestigd is.
Het woonhuis van voormalige bankier en verzamelaar Simon van Gijn (1864 – 1922), biedt een mooi kijkje van hoe het leven er in de 19de eeuw uit zag. Daarnaast kan je de bijzondere verzameling aan munten, prenten, tafelzilveren speelgoed bekijken van kelder tot kap.

Coffeelicious
In deze prachtige patriciërswoning of in de heerlijke tuin geniet je, met de pink omhoog, van een deftig kopje thee of koffie van Coffeelicious en sluit je de dag af.

Data en prijzen

Dit arrangement is het gehele jaar te reserveren van dinsdag t/m zondag. Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen via de VVV-webshop.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 34.95

Oud- Hollands Dordrecht is ook te reserveren exclusief toegang voor museum Huis van Gijn voor € 24,95

Overige informatie

Cultuur
Reserveren
reserveren aangeraden
  • print

Locatie op kaart

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland-Zuid
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

E-mail:
info@vvvzhz.nl


Website
Bezoek site
webshop

Downloads
Dagarrangementen Dordrecht 2018-1
Dagarrangementen Dordrecht 2018-2
Content VVV Idee