Ontdek Dordrecht te voet

maandag 7 mei 2018

Bij de VVV zijn 6 verschillende stadswandelingen verkrijgbaar om op je eigen manier Dordrecht al wandelend te verkennen.

Dordrecht, Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Haal bij de VVV in Dordrecht in ieder geval de handige stadsbrochure in pocketformaat met alle informatie over de stad, bezienswaardigheden en horeca.

Met de stadswandelingen die je bij VVV Dordrecht kunt aanschaffen, wandel je door de historische binnenstad. De VVV Stadswandeling gaat langs alle belangrijke highlights in de stad. Verder zijn er een aantal themawandelingen verkrijgbaar. Zoals de ‘Mysterieuze Moordroute’, een speurroute waarbij je de hersens kunt kraken over een mysterieuze moord. Er is een kinderroute ‘Help de toren valt om’, ook een speurtocht maar speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar.
Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh die veel wandelde in Dordrecht in de periode dat hij werkte bij een boekhandel in de stad.
Met de ‘Van der stede muere’ wandeling volg je het traject van de middeleeuwse stadsmuur in Dordrecht. Of koop het boek ‘Dwars door Dordrecht’ met zes zwerftochten door de stad. Deze voeren de lezer kriskras door de tijd, van het verre verleden tot de moderne tijd.

Keuze genoeg om de mooie, historische binnenstad van Dordrecht dit voorjaar te gaan ontdekken. Ga langs bij de VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99 of bestel één of meer stadswandelingen in de VVV-webshop.

  • print

VVV Idee

VVV NL App

De gratis VVV NL App biedt het grootste, meest actuele en betrouwbare aanbod van vrijetijdsinformatie.

Lees meer

Toeristische Overstappunten

Vindt u het leuk om te fietsen of te wandelen in de natuur of in een landelijke omgeving en bent u op zoek naar een nieuwe ervaring? Dan is een TOP misschien wel een goed idee.

Lees meer

Content VVV Idee