Nog geen 18? Ga gratis naar een Dordts museum!

donderdag 1 feb 2018

Jongeren tot en met 18 jaar hebben nu gratis toegang tot het Dordrechts Museum, Huis van Gijn en het Hof van Nederland!

Jongkind-gezicht op Dordrecht // jongkind-le_port_dordrecht.jpg (95 K)Dordrechts Museum
Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 16e eeuw tot nu. Maak kennis met de schildersfamilie van Aelbert Cuyp, society schilder Ary Scheffer of de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van 19de-eeuwse meesters als Breitner, Mesdag en Israëls en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst. 

Activiteiten
In het Dordrechts Museum is elke dag iets leuks te doen voor jongeren zoals de multimediatour ‘Op reis met Jongkind in de 19de eeuw.' Reis door de 19de eeuw en leer onderweg Jongkind en zijn vrienden kennen. Of speel het gratis familiespel 'Werp jezelf door het museum'. Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Of stap binnen in de wereld van Jongkind met het Familieatelier Jongkind en wordt zelf een impressionistische kunstenaar. Tot eind mei is de tentoonstelling Jongkind & Vrienden te zien met werken van Jongkind, Monet, Sisley, Boudin e.a.
Meer informatie: www.dordrechtsmuseum.nl

Huis van Gijn App // juffrouwfijnvandraat-foto mascha joustra_lestudio35_.jpg (128 K)Huis Van Gijn
Huis Van Gijn is het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia Vriesendorp woonde. Een groot deel van het huis is nog intact en ingericht als toen. Het lijkt of ze elk moment thuis kunnen komen.

Activiteiten
In Huis van Gijn is er voor de jeugd een Oudhollandse spelletjesmiddag en kun je op Tweede Paasdag lekker creatief bezig zijn met paaseieren schilderen. Juffrouw Fijn van Draat neemt de hele familie mee op stap. Leen een iPad en doe de app met leuke filmpjes waarmee het huis tot leven komt. Je kunt je verjaardag op een bijzondere manier vieren in het museum. Kinderen verkleden zich als dienstmeisje of huisknecht en maken een reis door de geschiedenis van dit 19de-eeuwse patriciërshuis.
Meer informatie: www.huisvangijn.nl

Hof van Nederland-kinderen // deze_gebruiken_mascha_joustra_mg_9076.jpg (378 K)Het Hof van Nederland
Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.

Activiteiten
Speel het Grote Hofspel met de hele familie. Je bent een levende pion en het museum is je speelbord. Je kunt ook als een echte reporter verslag doen van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Dordrecht in de Hofkrant.
Nog tot eind maart vertelt de tentoonstelling ‘Vrijheid, blijheid? Diversiteit in ons onderwijs’ het verhaal achter de gelijkheid en diversiteit in ons onderwijs, van vroeger en nu.
Meer informatie: www.hethofvannederland.nl

foto: Hof van Nederland, fotograaf: Mascha Joustra.

  • print

VVV Idee

Het Hof van Nederland

Een nieuw en spannend museum, waarmee elke gast een bezoek aan Dordrecht zou moeten starten.

Lees meer

Combi-dagkaart musea Dordrecht

Bezoek meerdere musea in Dordrecht met de voordelige combi-dagkaart of combi-tweedagenkaart.

Lees meer

Content VVV Idee